Ledig stilling som Daglig leder for Energy Invented AS

Brenner du for vekst, forretningsutvikling og energiteknologi?  Vi har stilling ledig som Daglig leder for Energy Invented AS. Energy Invented er Energy Valleys innovasjonsplattform og har siden lanseringen i 2019 jobbet med svært mange lovende energiteknologiselskaper som du sikkert har hørt om. Blant disse er suksessbedriftene ZEG Power, Hystar, Celsia, Ocean Sun, Empower Impact Investment, […]

Brenner du for vekst, forretningsutvikling og energiteknologi?  Vi har stilling ledig som Daglig leder for Energy Invented AS.

Energy Invented er Energy Valleys innovasjonsplattform og har siden lanseringen i 2019 jobbet med svært mange lovende energiteknologiselskaper som du sikkert har hørt om. Blant disse er suksessbedriftene ZEG Power, Hystar, Celsia, Ocean Sun, Empower Impact Investment, Ntention, Enernite, Fieldmade, Spoor med flere.

Vi har lokaler på 1300m2 til våre selskap på Fornebu, men utvikler Energy Invented til å være en hybrid innovasjonsplattform med muligheter for selskap fra hele Norge, men også internasjonalt, til å være en del av vårt innovasjonsøkosystem.

Vår hybridmodell tar de beste tilbudene fra inkubatorer og akseleratorer og skaper skreddersydde løsninger for start-ups, vekstselskaper og større, etablerte selskap innen energisektoren.

Vårt samfunnsoppdrag er å bidra til at flere gründerbedrifter etableres, at flere etablerte selskap lykkes med skalering og internasjonalisering og at større selskap blir flinkere til å ta i bruk og teste ut teknologi fra disse selskapene. Vi skal bidra til at flere lykkes internasjonalt med løsninger som akselererer energitransformasjonen, digitaliserer industrien og underbygger klima- og miljøvennlig omstilling.

Vår rolle er å tilby et økosystem hvor start-ups kan etablere, utvikle og teste sine konsept, hvor vekstselskaper kan skalere nasjonalt og internasjonalt og hvor større «corporates» kan utvide og akselerere egen innovasjonskompetanse. Vi skal gi råd, foreta koblinger til investorer, gjøre introduksjoner til næringslivet, samt tilby rekrutteringshjelp og tilgang til vårt enorme nettverk på tvers av industri, akademia og politikk.

Vi jobber tett med mange av landets største bedrifter og forskningsmiljøer som bidrar med innsikt, mentorhjelp og ofte blir gründernes første kunder eller samarbeidspartner.

Energy Invented ble lansert i 2019, men ble formelt stiftet som aksjeselskap i 2022, med eiere som blant annet ABB, Kongsberg Innovasjon og Energy Valley.

Vi ser etter en daglig leder som

  • er strategisk med en kommersiell kraft til å løfte selskapet til neste nivå
  • har unike evner til å bygge relasjoner til næringsliv, investorer, politikere, virkemiddelapparatet, forskningsmiljøer og ikke minst gründere
  • er en ekte lagspiller som kan lede et team med dyktige og selvstendige personer på en klok måte
  • har en genuin interesse for gründervirksomhet, energiteknologi og entreprenørskap
  • har meget sterk gjennomføringsevne
  • er en lagspiller som forstår at det er gjennom vårt økosystem og vår posisjon i dette systemet som er grunnlaget for vår suksess, historisk og for framtiden
  • har høyere utdannelse og relevant erfaring, gjerne fra industri/energibransjen

Oppgaver:

Daglig leder er overordnet ansvarlig for videreutvikling og implementering av strategien, utvikle og realisere nye forretningsmuligheter i tråd med klyngenes strategiske visjon og fokusområder.

DL vil ha ansvar for utvikling av organisasjonen, samt initiere og skape nye, innovative tilnærminger til tilbud & tjenester og kommersielle avtaler som sikrer selskapet en stabil og langsiktig finansiering for å ytterligere kunne styrke og utvikle selskaper som skal lede an i energitransformasjonen.

DL vil også ha ansvar for å identifisere og følge opp nye selskaper, samt videreutvikle rammeverk og rutiner i tråd med selskapets vekst.

Vi søker en daglig leder som også kan ta rollen som en ekstern ambassadør og bli en aktiv og synlig representant for selskapet på de riktige og viktigste arenaene.

Om Energy Valley:

Energy Valley er en av Norges største næringsklynger med nasjonal status som Norwegian Centre of Expertise – Energy Technology.

Energy Valley (EV) er majoritetseier i innovasjonsselskapet Energy Invented AS. EV er også nasjonal medlemskomite for World Energy Council Norway, samt at vi arrangerer og eier «Energy Connected», en av Norges største energi, innovasjon og teknologikonferanser som arrangeres annethvert år.

I tillegg til dette tilbyr vi en rekke tjenester til våre medlemmer som møteplasser, delegasjonsreiser, mulighet for deltakelse i EU-prosjekter, fagseminar, deltakelse i industriprosjekter innen f.eks. havvind, hydrogen, digitalt m.m.

Klyngens mandat er å akselerere energitransformasjonen gjennom å styrke industriens innovasjonsevne og konkurransekraft ved tett samarbeid og i dialog med akademia, myndigheter, kapitalmiljøer og oppstartsmiljøer.

Klyngens administrasjon sitter på Fornebu og teller i dag 9 årsverk.

Interessant?

Ta kontakt for en uforpliktende prat med daglig leder i Energy Valley, Preben Strøm, eller send din CV eller LinkedIn-profil med noen ord om din motivasjon til:

Preben.Strom@energyvalley.com med tittel på e-post: Energy Invented.

Søknader blir behandlet fortløpende. Søknadsfrist snarest, og senest innen 30.november.